Sayfalar

16 Şubat 2014 Pazar

ETİMEKLİ SUPANGLE PASTA

         UZUN ARADAN SONRA MERHABALAR.
BU GÜZEL PASTAYI ENİŞTEMİN DOĞUM GÜNÜ İÇİN YAPTIM.KARDEŞİMDE ,EŞİDE ÇOK BEYENDİ.



Malzeme.
1 paket etimek
2 paket 3 bir arada hazır kahve
2 fincan sıcak su
1 paket supangle
2,5 su bardağı süt
süslemek için fındık kırıgı
Yapımı.
Supangleyi 2,5 bardak sütle pişirelim.Hazır kahveleri yenış bır kap içine döküp sıcak suyla karıştıralım.Pastayı yapmak istediğimiz kap içine sıtrec yayalım.Etımekleri kahveye batıralım ve kabımızın altına dizelim.Krema olarak kullandıgımız supangleden etimeklerin üstüne dokelim ve yayalım.Benım kabımda 3 kat oldu.En son üstünede kremayı sürelim ve geriye kalan kremayı bır kenara allaım,etımeklerimizi dolapta sogumaya bırakalım(.Ben 4 saat beklettım).Servıs kabımızı alalım ve pastamızı ters cevırelım strecı çıkaralım.Kenara ayırdıgımız supangleyı ocakta bıraz ısıtalım ve etımeklerın her yerını kapatacak sekilde surelim.Üstünü fındıkla susledım istersenız hındıstan cevızı yada çıkolata parcasıda olabılır.
Afıyet Olsun.

3 yorum:

nisamla dedi ki...

mm harika duruyor çok merak ettim tadını etimekli tavuk göğsü falan yaparım damla sakızlıda yaparım ama hiç kahveyle ıslatıp spangleyle düşünmedim mutlaka denemek isterim eline sağlık sevgiler:)

kalpkurabiye dedi ki...

mis gibi çikolata :)
ellerinize sağlık..
afiyetle..

Adsız dedi ki...

Merhbalar, toplamda 68000 takipçili iki facebbok yemek tarifi sayfamızda tariflerinizi paylaşarak blogunuza ziyaretçi çekmek isterseniz bizimle iletişime geçin.

Teşekkür ederiz.

İletişim: melekgul2000@yahoo.com