Sayfalar

17 Ocak 2012 Salı

PORTAKALLI KURABİYE

BU GÜZEL KURABİYELERİ ''BİR KASE LEZZET'' DE GÖRDÜM.İÇİNDE PORTAKAL KABUĞU VE SUYU OLMASI BENI CEZBETTİ VE MİS GİBİ KOKAN BU GÜZEL KURABİYELER OLDU.SEVGİLİ AYŞE'YE ÇOK TSK EDIYORUM BU GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN.
Malzeme.
125 gram tereyağı (margarinde olabilir )
1 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker(ben pudra şekeriyle karışık yaptım)
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Orta boy portakal kabuğu rendesi ve suyu
2 Yemek kaşık nişasta
1 Yemek kaşık yoğurt
4 Su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
Yapımı.
Geniş bir kaba tereyağ, yoğurdu yumurtayı, sıvı yağı,portakal suyunu ve rendesini koyup karıştıralım. Unu, nişastayı ve kabartma tozunu katıp ele yapışmayan bir hamur yapalım. Üzerini örtüp dinlendirmeye bırakalım.(15 dakika).Hamuru tezgahta sosis ile sucuk kalınlığında uzatalım ve tezgaha toz şekerini yayıp hamuru üzerinde götür getir yapalım şeker hamura yapışsın.Bıçakla parmak kalınlığında parçalar kesip tepsiye sıralayalım.Önce 180 derecede daha sonra 160 derecede pişirelim.
Afıyet Olsun.