Sayfalar

22 Şubat 2014 Cumartesi

PIRASALI MİDYE BÖREK

           SOĞUK VE PUSLU BİR CUMARTESİ AKŞAMINDAN HERKESE MERHABALAR.
HAFTA SONU MUTFAĞIMIN MİSAFİRİ HEPİMİZİN BİLDİĞİ AMA BENİM BLOGUMDA BULUNMAYAN MİDYE BÖREK OLDU.


Malzeme.
4 yufka
1 kilo pırasa
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz,karabiber
Sos için.
2 yumurta
4 yemek kaşığı dolusu yoğurt
1 su bardagı sıvı yağ
bıraz karabıber
yarım paket kabartma tozu
Yapımı.
Pırasaları yıkayıp ortadan bölelim ve ınce ince doğruyalım.Bır tencereye ıkı yemek kaşığı sıvı yağı ve salçayı alalım ve kavuralım.Kavrulan salçanın üstüne yıkanmış pırasaları dökelim ve üstünü kapatmadan 15 dakıka kavuralım.Tuz ve karabıberını katıp soğumaya bırakalım.
Yufkaları dört parcaya ayıralım.Sosumuzu hazırlayalım.Her bir yufkaya fırçayla sos sürelim,ortadan yukarıya dogru yufkayı buzelım ve ıkı kanatı bir bırı üstüne getirip ortasına harcımızdan koyalım.yufkanın sıvrı ucundan rulo yaparak saralım ve yanlarınıda alta katlayıp ters cevırıp tepsıye dızelim.Üstlerine kalan sosumuzdan surelim ve dolapta bır saat bekletelım.175 derece fırında 45 dakıkka pişirelim.
Afıyet Olsun.

2 yorum:

nisamla dedi ki...

eline sağlık cnm pırasalı böreğede bayılırım harika görünüyor lar :)

kalpkurabiye dedi ki...

bir deneyemedim gitti pırasalı böreği..
ellerinize sağlık.
afiyet şifa olsun..