Sayfalar

23 Mart 2014 Pazar

ÇİKOLATALI PASTA








Malzeme.
kek taban için
4 yumurta
yarım su bardağı şeker
bir limonun kabuk rendesi
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Krema için.
1 litre süt
1 paket kakao
1 paket bitter çikolata
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
keki ıslatmak için.
2 su bardagı su
1 yemek kaşığı vanılya ekstresı
1 tatlı kaşığı şeker
Yapımı.
Kek için yazdıgım malzemeyi karıştırıp yuvarlak bır tepsiye dökelim.170 derece fırında 25 dk pişirelim.Kekimizi soguması ıcın bırakalım ve sos malzemelerimizi bır tencerede karıstırıp pişirelim.Sos pişince ocagı kapatalım ve en son çikolatayı içine atıp karıştırıp erıtelım.
Soguyan  keki enine ıkıye keselim.Keki ıslatmak için su,şeker ve vanılyayaı karıstıralım ve bır kaşıkla ıkı kek parçasınıda ıyıce ıslatatlım.Alt kek parcasını tepsıye oturlatım ve kremanın yarısını ustune yayalım.Ikıncı katıda kremanın üstüne kapatalım ve kremanın  kalan kısmının yarısını üstüne yayalım ve dolapta beklemeye alalım.Dolapta 1 saat bekletelim ve sonra kalan kremayı bıraz ısıtalım.Kekin yanlarını kaplayalım ve gerıye kalanını kekin üstüne dokelım ve duzeltelim.Tekrar dolapta 1 saat bekletelim.Ben üstünü krem şantıyle süsledım ve çilekle servıs yaptım.
Afıyet Olsun.