Sayfalar

14 Şubat 2011 Pazartesi

KALP PASTA

BU GÜN İKİ ÖZEL VE GÜZEL GÜNÜ BİR ARADA KUTLUYORUZ.BİRİNCİSİ MUBAREK KANDİLİMİZ,İKİNCİSİDE SEVGİLİLER GÜNÜ.BU IKI GÜZEL GÜN İÇİN KIZIM ÇOK SEVDİĞİ İÇİN ÇİKOLATALI BİR PASTA HAZIRLADIM.GÜZEL BİR GÜN VE GECE DİLİYORUM HERKESE.
Malzeme.
400 gr un halıne getırılmiş bisküvi
130 gr erimiş margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
600 gr süt
1 yemek kaşığı pirinç nişastası
1 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket çikolata sosu
100 gr bitter çikolata
Yapımı.
Bisküvileri eritilmiş yağ ve tarçınla yoğuralım ve bır hamur elde edelım.Bunu içine streç serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza yerleştırelim ve buzdolabına kaldıralım.Süt,nişasta,un,irmik,şeker bır kap içine koyalım ve muhallebı kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim ve içine vanilyayı katalım.ocagı kapatıktan sonra içine sıvı yağı ılave edelim soğuması için br kenara bırakalım.Dolaptan bisüvi hamurumuzu çıkaralım ve soğumus muhallebıyı üstüne dokelim ve donması ıcın tekrar dolaba kaldıralım.Çikolata sosunu arkasındakı tarıfe gore pişirelim ve ılınınca muhallebının üstüne üçüncü kat olarak dökelim.Buzdolabında 3 saat kadar dinlendirelim.(sabahtan yaparsak akşama kadar dinlenmiş olur)üstünü hayal gücünüzün istediği gibi süsleyin.Afıyet olsun.

KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)doğum günü olan bu geceye “Mevlid Kandili” denir. Müslüman aleminin MÜBAREK KANDİLİ kutlu olsun.