Sayfalar

7 Kasım 2010 Pazar

İNCİ ABLA KURABİYESİ

DÜN ANNEMİN KURSUNUN KERMESİ VARDI.KERMESE YARDIM ADINA BÜTÜN ÖĞRENCİLER BIR SEYLER PİŞİRİP GETIRMİŞLERDİ.ANNEMİN ARKADAŞI İNCİ ABLADA TATLI KURABIYE YAPMIŞTI.TADI DAMAĞIMDA KALDI VE VERDİĞİ TARİFİ BUGUN UYGULADIM.TARİFİ BİRE BİR UYGULADIM VE HIÇ ŞAŞMADI.YAPTIĞIM İÇİN BENİM ELİME,TARİFİ VERDİĞİ İÇİN İNCI ABLANIN AĞZINA SAGLIK.SAGOL İNCİ ABLAM.
Malzeme.
1 paket yumuşamış margarin
2 yumurta bir tanesinin beyazı üstü için
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı hındıstan cevizi
Yapımı.
Bir yumurtanın beyazını kenara ayırıp bütün malzemeyi ele yapışmayan yumuşak bir hamur halıne getirin.Elinizle cevızden bıraz buyuk parçalar koparıp yuvarlayın önce ayırdığınız yumurta beyazına bulayıp sonra hındıstancevizine patırıp yağladıgınız tepsıye dizin.Bu hamurdan 20 tane kurabıye çıkıyor demişti inci abla,bendende 20 tane oldu.üstünü süslemek için ceviz yada susam yada başka bir seyde kullanabilirsinzi.ısıtılmış fırında tam 20 dk pişirmek yeterli oldu.Afıyet Olsun.