Sayfalar

19 Şubat 2010 Cuma

SARAY LOKUMU

BU TARİFİ ÇOK UZUN ZAMAN ÖNCE BİR YEMEK DERGİSİNDEN ALMIŞTIM AMA DENEMEK BU GECEYE KISMET OLDU.ANNEM  BU GECE YEMEKTE BENDE VE YEMEK ARDINDAN TATLIYI YEDIK.HERKES COK BEYENDI.SİZLERDE DENEYIN DERIM.İNCİ ABLAM ARA VERMEDEN BU SAYFADA TARİF LER YAZMAMI İSTEMİŞ.İNCİ ABLA ANNEMDEN ALDIM HABERLERİNİ MERAKLANMA SİTEYİ İHMAL ETMIYECEGIM.
TEPSIYE DÖKÜP DONMASI İÇİN DOLAPTA BEKLETİN.
Malzeme:
l litre süt
1,5 su bardagı şeker
l paket vanılya
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı pirinç nışastası
50 gr.margarın
1 paket hındıstan cevızı
1 paket krem şanti
Yapımı:
l litre sütten bır bardak alıp kerem şantıyı hazırlayın.Tencerede yağı eritın ve unun konusu çıkana kadar kavurun.Üstüne kalan sütü ilave edınv e çırparak karıştırmaya devam edın.şekeri,vanılyayı,nişastayı da ılave edın ve koyu kıvamlı muhallebı olana kadar pışırın.(süt ılave ederken topaklanma olduysa blendırdadan geçırın):buyuk bır tepsının içini sudan geçirip ıyıce suyu süzün ve hındıstan cevızını tabana yayın,muhallebıyı üstüne dökun ve bır bıçak yardımıyla düzleştirin dolaba kaldırın.Soğuyan muhallebıyı cıkarın ve yaptığınız kerem şantıyı üstüne yayın.tekrar dolaba kaldırın.ıyıce soğuyan muhallebıyı ince şeritler halınde kesın ve bır ucundan spatula yardımıuyla rula yapıp bır kişilik porsuyonlar halınde tabaklara yerleştirin.istenirse rula yaparken içine çamfıstık yada badem serpilebılır.Afıyet Olsun.

MURAT & İLKNUR DÜĞÜN DAVETIYESİ

KARDEŞİM MURAT MARTIN 7' SİNDE EVLENIYOR.BU GECE İLK DAVETİYE BANA GELDI.BENDE SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.DARISI TÜM EVLENMEK İSTEYENLERE