Sayfalar

26 Nisan 2012 Perşembe

ÇİLEKLİ TART

BU HAFTA BLOG ARKADAŞLARIMIN ÇOĞUNDA ÇİLEKLİ TART VARDI.ÇİLEK BİZİM EVİN FAVORI MEYVESİ OLDUGU ICIN ,HAZIRDA VARKEN BENDE TART YAPAYIM DEDIM.BU GÜNÜN MUTFAK MİSAFİRİ BU KIRMIZI RENLİ ÇİLEKLİ TART OLDU.
Malzeme.
2,5 su bardağı un
125 gr tereyağı yada margarin 
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya(yarısı hamura yarısı kremaya)
1 yumurta (beyazı hamura sarısı kremaya)
1 yemek kaşığı katı yoğurt
Kreması.
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı hindistan cevızı
yarım kilo dilimlenmiş çilek
1 paket tart jölesi
Yapımı.
Hamur malzmelerini karıştırıp yoğuralım.Terayağı küçük kesilmiş ve soğuk olacak.Hamuru fazla yoğurmayalım,tereyağı yumuşayıp ele yapışmasın.Hamuru dolapta yarım saat sertleşmesiiçin bekletelim.
Dolaptan çıkan hamuru kullanacagımız kap büyüklüğünde merdaneyle açalım ve içine yerleştirelim.Kenarlardan hamuru bıraz yükseltelim.Bir kaç yerinden hamuru çatalla delelim.180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim.Hamur soğurken kremasını yapalım ve mikserden geçirelim.Ilınan hamurun üstüne kremayı dökelim,dilimlediğimiz çilekleri yerleştirelim.Tart jölesini tarifine göre pişirelim ve ılık olarak onuda meyvaların üstüne dökelim.1 saat dinlenmeye bırakalım.
Afıeyt Olsun.