Sayfalar

17 Eylül 2012 Pazartesi

FINDIK EZMELİ KURABİYE

HERKESE GÜNAYDIN.
KIZ  KARDEŞİMİN  EVİNDE  UNUTULMAYA  YÜZ  TUTAN  FINDIK  EZMESİ  DÜN  MUTFAĞIMDA  BU  GÜZEL VE  LEZZETLİ  KURABİYELERE  DÖNÜŞTÜ.





Malzeme.
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
125 gr erimiş margarin yada tereyağı
5 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 paket vanilya
1 paket kabartmaz tozu
yarım su bardağı +1 parmak toz şeker
2,5 su bardağı un.
Yapımı.
Bütün malzemeyi ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur haline getirelim ve elimizde çok bekletmeden yağlı kağıt serilmiş tepsıye şekillendirip 160 derece fırında 15dk pişirelim.Ben hamur yuvarlaklarının ortasına bir kapakla oyuklar açtım ve fırından çıkınca bu oyukları fındık ezmesi doldurdum.
Afiyet Olsun.