Sayfalar

13 Şubat 2011 Pazar

PIRASALI KARE BÖREK

BU GÜN MUTFAĞIMDA KOLAY OLDUĞU KADAR ÇOK LEZZETLİ BİR BÖREK VAR. PIRSA BİZİM EVDE ÇOK SEVİLİYOR AMA BÖREĞİ DAHA ÇOK SEVİLİYOR.İSTENİRSE ISPANAK YADA KABAKLADA YAPILA BİLİR.
Malzeme.
3 yufka
500 gr.pırasa
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
tuz,karabiber
Yapımı.
Pırasaları yıkayıp ortadan ıkıye keselim ve kucuk kucuk doğruyalım.ıkı yemek kaşığı sıvı yag ve 1 tatlı kaşığı salçayı biraz kavuralım.Üstüne pırasalarımızı dökelim ve harlı ateşte kavuralım(Harlı ateşte pırasalar su salmayayacak ve çabuk kavrulacaktır).Tuzunu,kara bıberınıde karıştırıp harcımızı ateşten alalım ve soğumaya bırakalım.Derın bir kap içine yumurtaları kıralım ve çırpalım.İçine sutu ve yağı karıştırıp ıyıce bır bırıne geçmelerını sağlayalım.Yufkamızı duz bır zemıne yayalım hazırladıgımız sulu karışımı bır fırça yardımıyla yufkanın her yerıne sürelim.yufkanın karşılıklı kenarlaraını bır bırıne değecek şekilde katlayalım (mektup zarfı gıbı)bıcakla artı şeklinde yufkayı kesip 4 kare parça yapalım ve her kareye pırasalı harçtan koyalım.Her kareyı tekrar mektup zarfı şeklinde katlayıp katlama alta gelecek şekilde yağlanmış yepsıye dızelim.Diğer yufkalarıda aynen tamamlayalım.Elimizde kalan sosu yufkalırın üstüne dökelim ve yarım saat dınlendırdıkten sonra 170 derecede 25 dakıka üstü kızarana kadar pişirelim. Afıyet Olsun.