Sayfalar

29 Ocak 2011 Cumartesi

KARIŞIK MEYVALI TART

BU GÜN MUTFAĞIMIN MİSAFİRİ BU GÜZEL TART OLDU.TARTI HEP ELMALI YAPARDIM BU GÜNDE KIZIMIN ÇOK SEVDIĞI MUZ VE MANDALİNAYI KULLANDIM.
Malzeme.
100 gr margarin(sert olmalı)
1 yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı soğuk su
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
1 paket tart jölesi(paketi 3 çay bardağısu +1 çay bardağı meyva suyu olarak yaparsanız daha ıyı oluyor.)
1 paket sade dolgu kreması(2,5 çay bardağı süt)
4 adet mandalına
1 adet muz
Yapımı.
unu ve parçalara ayrılmış margarını karıştırın,üstüne yumurta,şeker,vanilya,kabartma tozunu ekleyıp ele yapışmayan bir hamur yapalım.Hamuru oldukça çabuk yoğuralım,üstünü kapatıp dolapta 1 saat bekletelim.Hamuru tart kabından biraz daha büyükçene merdaneyle açalım ve yapladıgımız kaba yerleştırelim tekrar dolaba koyalım.Dolaptan çıkardıgımız hamurun içine çatalla delikler açalım ve 170 derece fırında 15 dk pişirelim.Tart dolgusu ıçın keremayı paket arkasında yazılı oldugu gıbı hazırlayalım ve hamurun üstüne eşit miktarda yayalım.Meyvalarımızı ıstedıgımız gıbı yerleştırelim ve hazırladıgımız tart jölesini bır fırçayla önce meyvaların üstüne ve sonrada bütün kap üstüne sürelim.Bir gün dolapta bekletelim.Afıyet olsun.