Sayfalar

23 Ekim 2009 Cuma

MERCIMEK KÖFTESİ

Börek yapınca tek olmasın dıye bırde mercımek köftesı yaptım.Burcum bunu cok sevıyor tabı bende. Ya siz?
Malzeme:
1 su bardağı kırmızı mercımek
1 su bardagı ince bulgur
1 limon suyu
1 yemek kaşıgı domates salçası
1 yemek kaşığı bıber salcası(ıstenırse acılı bıber salçası)
1 adet kuru soğan
yarım su bardagı sıvı yag
nane,tuz,kimyon,maydonoz,kırmızı toz bıber,marul

Yapılışı;
Öncelıkle mercımeklerı yıkayıp 3 su bardağı suyla haşlayın,içinde cok az su kalması gerekli.İçine bulguru karıstırıp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.1 adet soğanı yarım bardak sıvı yağla iyice kavurun sonra ıcıne salça karısımlarını atıp bıraz daha kavurun.demlenen mercımeklerı bır karıstırma kabına alın,sogan ve salça karısımını ustune dokup bunları yoğuun.sonra dıyer malzemelerın hepsını ıcıne katıp yogurmaya devam edın.ele yapışmayan ,kolay şekıl alan hale gelınce bunlara istedıgını şeklı verıp tabağa dızın yanına mağrul yaprakları ve domatesle servıs edın.afıyet olsun.
Not:yoğurma işleme sırasında eldıven gıymenızı tavsıze ederım çünki ellerınız acı bıbere tema s ettıgınden sonra üzülecegınız şeyler yaşamamak için .

PIRASALI BÖREK

Bu gün evde kaldım ve börek yapmak ıstedım.Bıldığımız klasık hazır yufkadan pırasalı kol böreği.Burcum cok beğendı.