Sayfalar

14 Ağustos 2011 Pazar

MAYALI GÜL BÖREK

HERKESE HAYIRLI BIR GUN VE HAYIRLI İFTARLAR DILEYEREK BU GÜZEL TARİFİ YAYINLIYORUM.MAYALI HAMURU AÇIP GÜL BÖREK YAPMA FİKRINI'' Muhterem'le Afiyetle'' BLOGUNDA GÖRDÜM VE BENIM TARİFİME GÖRÜNTÜYÜ UYGULADIM.BURADAN SEVGILI BLOG ARKADAŞIMA PAYLAŞIMI ICIN TSK EDIYORUM.BİZDE BU GÜZEL GÜL BÖREKLERİ SAHURDA YİYECEĞİZ.
Malzeme.
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılınmış yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr.yumuşak margarın
1 paket instant maya
3 tane kesme şeker
2,5 çay kaşığı tuz
2 yumurta
aldığı kadar un
içi ıçin peynır ve maydonoz
Yapımı.
Yumurtanın bırını,yoğurdu,sıvıyağı,margarını,tuzu karıştıralım.İçine ılık suyu ve şekerleri de atıp karıştıralım. maya ve unu da ilave edip çok yumuşak bır hamur yoğuralım.Hamurun üstünü örtüp ılık ortamda 30 dk mayalanması ıcın bekletelım.Peynırı bır tabakta ıyıce ezelim içine doğradıgımız maydonozları ve yeriye kalan yumurtanın beyazını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyıp karıştıralım.Mayalanan hamurlardan mandalına büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açalım.İçine harcımızı koyup rulo halınde saralım ve kendı etrafında dolayalım.Bütün hamuru tamamlayıp üstüne geriye kalan yumurta sarısını sürüp ısıtılmış fırında 20 dk tekrar mayanlanması için bekletelim.170 Derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim .
Afıyet Olsun.