Sayfalar

31 Ekim 2010 Pazar

KABAK TATLISI

DÜN AKŞAMIN GÜZELİ KABAK TATLIMIZ OLDU.BEN V4E ANNEM BU TATLIYI ÇOK SEVIYORUZ.SEVEN HERKESE AFIYET OLSUN.
Malzeme.
700 gr.bal kabağı
1 su bardağı şeker
süslemek için kaymak
Yapımı.
Kabakları istenilen ölçüde kesip güzelce yıkıyalım.Pişirecegimiz kaba dizip üstüne şekeri dokelim ve l saat kadar bekletip keni suyuyunu salmasını bekleyelim.Ağır ateşte 20 dk.pişirelim.Kabak çabuk pişen bir tatlı,bu yuzden hızlı ateşte pişirirseniz dağılır.Soğuduktan sonra servis kabına alıp ister kaymak, ister cevız, isterseniz hindistan cevızıyle süsleyin. Afiyet Olsun.