Sayfalar

25 Eylül 2012 Salı

KAYISI MARMELATLI KEK

HERKESE MERHABALAR.
YAPTIĞIM KAYISI  REÇELİM  GÜZEL OLMAYINCA AZAR AZAR  KEKLERDE KULLANMAYA KARAR VERMİŞTİM.DÜN MARMELADIMI KULLANARAK BU GÜZEL KEKİ YAPTIM.TADI VE  YUMUŞAKLIĞI KIZ KARDEŞİM TARAFINDAN ONAYLADI ÇOK BELENİLDİ ,TABI BU GÜN BİZE GELEN EFEM DE  BAYILA BAYILA YEDİ.


Malzeme.
4 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı kayısı marmeladı
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı portakal şekerlemesi ( bunu daha önce yapmıştım dolapta vardı )
1 çay bardağı ınce dövülmüş fındık
4 su bardağı un
Yapımı.
Un harıç bütün malzemeyi ıyıce karıştırıp sonra unu ekleyelim.Tereyağla yağladımız kek kalıbımıza ınce dövülmüş fındıklarımızı serpelim.kek hamurumuzu da bu fındık kırıklarının üstüne dökelim ve 170 derece fırında kürdan testi yaparak 45 dk pişirelim.
Afiyet Olsun.