Sayfalar

18 Aralık 2010 Cumartesi

LİMON ŞURUPLU KEK

BU SÜNGER GİBİ KEK NE ZAMANDIR YAPMAK İSTEDİĞİM LİMONLU KEKİM.ÇOK YUMUŞAK VE LİMON ARAMASINI SEVENLER İÇİN İDEAL.
Malzeme.
2 yumurta
1 su bardağı şeker+2 tatlı kaşığı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket karbonat
1 paket vanilya
1 limonun kabuğu rendesi ve suyu
2,5 bardak un
Yapımı:
Yumurtaları şekerle kabarana kadar çırpalım,içine yoğurt,yağ,vanilya,karbonat ve 2,5 su bardağı unu ekleyip karıştırın.Fazla çırpmadan içine limon kabuğu rendesini ılave edıp yağlanmış tepsıye döküp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dk pişirelim.Yarım su bardağı suya 2 tatlı kaşığı şekeri ve bir limonun suyunu ekleyıp iyice karıştıralım.fırından sıcak çıkardığımız kekin üstüne bır kaşık yardımıyla bu limonlu şerbetı yayalım.tekrar çalışmayan sıcak fırınada kekimizi 10 dk bekletelim.Afıyet olsun.