Sayfalar

10 Nisan 2012 Salı

MİM' LENMİŞİM

SEVGİLİ ''Fincan Teyze''  BENİ MİMLEMİŞ, ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. BEKLETMEDEN SORULARININ CEVAPLARINI YAZIYORUM.



1) Yemek olsam ne yemeği olurdum?
KESİNLİKLE İÇLİ KÖFTE OLURDUM.SÜPRİZLERİ SEVEN BIRI OLARAK İÇLİ KÖFTEDEKİ SAKLI KIYAMLI HARÇ GİBİ  HER AN SÜPRİZLERLE DOLUYUMDUR.ZAHMETİ FAZLADIR YAPIMI KOLAY DEĞİLDİR EN KÜÇÜK HATADA KÖFTE ELİNİZDE DAĞILABILIR.İŞTE BENDE ETRAFIMA BÖYLE DİKKATLİYİMDIR ,BENDE DİKKAT VE ÖZEN BEKLERİM.
2) Müzik aleti olsam hangisi olurdum?
KESİNLİKLE KEMAN OLURDUM.ÖZEL İNSANLARIN ÇALDIĞI MAHARETLİ PARMAKLARDA,MÜZİĞİN NAMELERİNDE İNSANLARIN HAYALLERINE GİDEBİLMESİ İÇİN.
3) Araba olsam hangisi olurdum?
ÇOK ŞIK VE PAHALI VE KIRMIZI BİR ARABA OLMAK İSTERDİM.HERKES DEĞİL ARABANIN KIYMETİNİ BİLEN KULLANSIN DİYE.
4) Aylardan hangisi olurdum?
GÜZEL BİR BAHAR  AYI OLAN ''MAYIS'' OLURDUM.BÜTÜN YERYÜZÜNÜN UYANDIĞI VE ÇİÇEKLERİN AÇTIĞI,MİS KOKULARIN YAYILDIĞI ,TEMİZLİK VE SAFLIK DUYGUSUNU YAŞATTI İÇİN.
5) Ayakkabı olsam hangisi olurdum?
YÜKSEK TOPUKLU, YAZLIK, ŞIK BIR AYAKKABI OLMAK İSTERDİM.GÜZEL AYAKLARI FERAH BİR ŞEKİLDE TAŞIMAK İÇİN.ÇOK SEVIYORUM BU TÜR AYAKKABILARI.
6) Kıyafet olsam hangisi olurdum?
UÇUŞ UÇUŞ FERAH VE RENKLERİ  BAHARI ANIMSATAN BİR ELBİSE OLMAK İSTERDİM.

7) Renk olsam hangisi olurdum? 
KESİNLİKLE KIRMIZI OLURDUM.  ÖZEL OLAN HER HERDE O RENK VAR.
8) Hayvan olsam hangisi olurdum?
BEYAZ BİR KUZU OLMAK İSTREDİM.BÜTÜN KÜÇÜK ÇOCUKLARIN SEVGILISI OLDUĞU ICIN.

9) Şu an okuduğum kitabın 137. sayfasında neler var?
''MARİO MAZZANTİ''  NİNİN KİTABI OLAN ''ŞAH MATI''  OKUYORUM.GERİLİM KİTABI BU YUZDEN 137.SAYFADA ÖLEN KİŞİNİN ARAŞTIRMASI YAPILIYOR.
SEVGİLİ FİNCAN TEYZ'YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.BENDE  Bora'nın Dünyasımutfagabuyrungurme şirine YOLLUYORUM.SEVGİLERİMLE.




ELMALI TART

DÜNÜN MUTFAĞINDA BU GÜZEL ELMALI TART VARDI.MERDANEYLE AÇARAK İLK DEFA YAPTIM,GENELDE ELİMLE DÜZELTİRDİM.YABANCI BİR YEMEK PROGRAMINDA BU TUR TARTLARDA KARBONAT KULLANIN, DOKUSU DAHA FARKLI VE GÜZEL OLUR DİYORDU. BENDE BU SEFER KARBONATLI YAPTIM ÇOK DAHA GÜZEL OLDU.
Malzme.
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı katı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket karbonat
3 su bardağı un
4 adet küp kesilmiş elma
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenı bahar
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapımı.
Hamur malzemelerini karıştırım ele yapışmayan bir hamur yoğuralım ve buz dolabında yarım saat bekletelim.Dolaptan çıkardığımız hamuru ıkı parçaya bölelim ama bir parçası bıraz daha fazla olsun çünkü bu alt taban olacak.Merdaneyle  tepsı büyüklüğü kadar hamuru açalım,açarken hamurun altına bıraz nişasta serpelim çok az olsun.Hamuru tepsımıze yerleştirelim.kenarlarda fazlaıklar varsa kalısın.Kesilmiş elmaları bir kap içine alalım,üstüne tarçını,.yenibaharı, şekeri ekleyip karıştıralım sonra 1 yemek kaşığı nişasta da katalım.Hamurun üstüne elmaları yerleştirelim ama suyu çıktıysa bunu kullanmayalım.Hamurun dıyer parçasınıda merdaneyle açalım ve hamur şekillendirme kalıplarıyla ortalarından parçalar çıkaralım.Bu kamuruda elmaların üstüne herleştirelim.Kenarlarını birleştirip fazlalık olan parçalarını hamur kesme bıçağıyla alalım.Elimizde kalan hamur parçalarını bırletirelim ve ınce şertı alınde yuvarlayalım.Hamurun en dış kısmına bükerek yerleştirelim.170 derece fırında çok pişirelim kızrmadan fırından alalım.istenirse soguduktan sonra üstüne pudra şekeri  eliyelim.
Afıyet Olsun.