Sayfalar

19 Mayıs 2013 Pazar

KREM PEYNİRLİ ÇİÇEK KURABİYELER

         
                  19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
.
    GÜNEŞLİ  VE  SICACIK BIR  İSTANBUL  GÜNÜNDEN  HERKESE MERHABALAR.
MUTFAĞIMDA ZAMAN GEÇİRMEYELİ GENE BİR HAYLI ZAMAN OLDU.DÜN FIRSAT BULDUM VE İNTERNETTE GÖRÜNTÜLERİNİ BEYNDİĞİM TARİFİ BANA AİT BU GÜZEL KURABİYELERİ YAPTIM.
ÇİÇEK ŞEKLİNDEKİ VE GÜL ŞEKLİNDEKİ BU KURABİYELER YAPIMI ÇOK ZEVKLİ.HAMURU IKI TEPSİ İÇİN YOĞURDUM .BİR TEPSIYI ÇİÇEK ,BİR TEPSIYIDE GÜL YAPTIM.İKİSİNİNDE YAPIMINDA MUTFAK MAKASI KULLANDIM.



Malzeme.
2 yumurta (bırının sarısı üstü için)
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı krem peynır
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
4,5 bardak un
1,5 paket kabartma tozu
üstünü süslemek için yeşil zeytin ve çörek otu.

Yapımı.
Bütün malzemeyi ele yapışmayan bir hamur haline getirelim ve dolapta yarım saat bekletelim.Tepsılerımıze fırın kağıdı serelim ve hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avcumuzda yuvarlayalım ve üstüne bastıralım.Mutfak makasımızla makas ucu kadar çentikler atalım .Kesiklerin derinliği hamurun ortasına kadar gelmesin.Üstlerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otuyla süsleyeylim.Gül şekli içinde aynı boyda hamurları elimde pogça yapacak gibi açtım ve dört tane kesik yaptım kesikleri ortada topladım ve yeşil zeytinle süsüleyip yumurta sarısı sürdüm.170 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirdim.
Afiyet Olsun.