
Malzeme.
350gr.erişte
2 çay bardağı yeşil mercımek
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
mercimekleri haşlamak için 3,5 litre su
Yapımı.
Mercimekleri yıkayıp üstünü geçecek kadar su doldurup haşlamaya koyalım.haşlanan mercımeklerı suzup bır kenara alalım.3,5 litre su,bir tatlı kaşığı tuzla beraber kaynamaya bırakalım.Kaynayan suyun içine erişteleri atalım, yapışmaması için karıştıralım.Erişteler yumuşayınca süzgeçten geçirelim.Tencereye sıvı yağı ve küp küp doğradımız soğanları koyup kavuralım,üstüne mercimekleri dökelim,tuzunu karabıberinide ilave edelim.5 dk kadar hepsını bır arada karıştıralım,erişteleride katıp mercımegi eriştelerle harmanlayalım ve ocagı kapatalım.Ben yanına yoğurt koyarak servis yaptım.
Afıyet Olsun.