Sayfalar

2 Şubat 2010 Salı

KITIR KADAYIF ARASINDA MUHALLEBİ

BU GÜNKİ MUTFAK MACERAMDA DERGİDE BULDUĞUM TARİFİ DENEDİM.DAHA TADINA BAKMADIK,YARINA YORUMLARDAN SONUCU ANLARIZ.
malzeme
200 gr kadayıf
1 litre süt
1 su bardağı seker
1 su bardağı un
1 pk vanılya
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 pk krem şanti
cevız,fındık,badem (dövülmüş)
yapımı
Kadayıfları mutlaka bır gun önceden oda ısısında yayıp kurutun,kurumuş kadayıfları elle kırıp inceltin.Eğer zaman yoksa bır poşete koydugunuz kadayıfları dondurucuya kaldırın ve bekletın.buzluktan aldığınız kadayıfları bıçakla ince ince kıyın.Büyük bir teflon tavaya 4 yk.yağı,4 yk.şekeri ve kırdıgınız kadayıfları koyup kavurun.harlı ateşe vermeyın yoksa bırden yanar.kadayıfların rengı kahverengı olana kadar kavurun.l L sütten bır su bardagı alıp kremşantıyı yapın, kalan 4 su bardagı süte sekeri, unu ve vanılyayı katıp muhallebiyı yapın.muhallebı bıraz ılınınca yaptıgınız kremşantıyı katıp ıyıce karıştırın.Bir tepsıye kadayıfların yarısını yayın,muhallebıyı üstüne dökun ve bır bıçak yardımıyla düzleştirin.cevız fındık yada ne istersenız üstüne serpın ve ayırdıgınız kadayıfıda en üste serpın.dolaba kaldırın ve soğuduktan sonra servıs yapın.Afıyet olsun.