Sayfalar

21 Haziran 2010 Pazartesi

HAVUÇLU,FINDIKLI KEK

DÜN BABALAR GÜNÜ İÇİN YAPTIĞIM BU KEK ÇOK HARIKA OLDU.İKİ AYRI SİTEDEN ALDIĞIM TARIFLERİ KENDI YORUMUMU EKLEYİNCE BU GÜZEL KEK ÇIKTI ORTAYA.HEPIMIZ COK BEYENDIK. İÇİNİZ RAHAT OLARAK TARIFI DENEYIN BEYENECEKSINIZ.
Malzeme
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince çekilmiş fındık(2 yemek kaşığını üst süsleme için ayırın )
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta
1 pk kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçı
3 su bardağı un
Üst sosu.
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanılya
1 yemek kaşığı katı yağ
Yapımı.
kek malzemesi için verilenleri önce sıvıları sonra katımalzemeleri karıştırın.24cm. çapındakı yağlanmış bır kaba dökün ve fırına verin. yaklaşık 45 dk pişmesi için yeterli oluyor.kek pişince soğumaya bırakın ve üst sosunu pişirın.muhallebı kıvamı olan muhallebıde soğuyunca kekin üstüne yayın ve en üstüğnü tarçın ve ince çekilmiş fındıkla süsleyin . Afıyet olsun.