Sayfalar

17 Şubat 2011 Perşembe

HAVUÇ JÖLELİ İRMİK TATLISI

MUTFAĞIMDAKİ BU GÜZEL LEZZET BLOG ARKADAŞIM MİNTİNİN TARİFİNDEN.BEN MALZEMEYİ BİRAZ ÇOĞALTTIM.BU GÜZEL TATLIYI ANNEMİN ARKAŞALARI ICIN YAPTIM.UMARIM ONLARDA BENIM KADAR LEZZETINI BEYENIRLER.MİNTİ SUNUMU TEK KİŞİLİK PORSUNYONLAR HALINDE YAPMIŞTI AMA BEN KISI SAYISINI TAM BILEMEDIGIM ICIN KELEPÇELİ KALIP KULLANARAK YAPTIM.TARİFİN ASLINI MİNTİNİN MUTFAĞI''BLOGUNDAN ALABILIRSİNİZ..SEVGILI MİNTİYE PAYLAŞIMI ICIN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Malzeme.
1 litre süt
13 kaşık şeker
10 kaşık irmik
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
4 kuçuk boy havuç rendesi
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanılya
1 küçük portakal kabuğu rendesi
Yapımı.
Süt,şeker,irmik muhallabı kıvamında olana kadar pişirelim ve vanilyasını ekleyelım.Ocagı kapatıp tereyağını katıp ıyıce çırparak karıştıralım.istediğimiz bır kabı ıslatıp içine boşaltalım.Havuc rendesine 2 su bardağı su koyup iyice pişmesini sağlıyalım.pişen havuçları blendrdan geçirelim ve 2 su bardağı havuç elde edelim( havuçlar eksik kalıyorsa üstünü suyla tamamlayalım)Blendrdan geçirdiğimiz havuçlara şeker,nişasta ve portakal kabuğu rendesini ekleyıp koyu kıvamlı bir jöle elde edelim.en son içine vanılyayaıda kalatım ve ilk sıcaklığı geçene kadar bıraz soğutalım.Muhallebımızın üstüne jölemizi de dökelim dolapta soğumaya kaldıralım.ben üstünü kuş üzümü ve hındıstan cevızıyle süsledım.Afiyet Olsun.