Sayfalar

15 Ekim 2011 Cumartesi

SUFLE

BU SUFLE TARİFİNİ''YeMeK vAkTi''AYLİNDEN YAPTIM.AYLİNİN VERDİĞİ TARİFİ IKI KATINA ÇIKARIP ÖYLE UYGULADIM.SUFLEYI KUÇUK KIZ KARDEŞİMİN EŞİ ERKAN ÇOK SEVİYORDU VE O GELDİĞİNDE YAPAYIM DIYORDUM KI BU GECE GÜZEL BİR SÜPRİZLE ONLAR GELDİLER.SEVGİLİ AYLİNCİĞİM TARİFİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. YİYEN HERKES ÇOK BEYENDI EN ÇOKDA ERKAN,YAPMAK İSTEYENLER MUTLAK DENESİN DERİM.ÇOK KOLAY VE BIR O KADAR LEZZETLİ.BEN YANLIZCA PİŞİRME İŞLEMİNDE TEPSİYE SU KOYUP KAPLARI BU SU İÇİNEDE FIRINA KOYDUM.
Malzeme.
240 gr.bitter çikolata
4 yemek kaşığı tereyağı
4 yumurta
2 yemek kaşığı un(silme)
2 yemek kaşığı şeker
üst süsleme için pudra şekeri
Yapımı.
Öncelikle büyük bir tencereye su koyup kaynatalım ve içerisine çikolata ile tereyağ koyduğumuz sos tenceremizi kaynayan su tencerenin ortasına koyalım(dikkat içine su kaçmamalı)Çikolata ve tereyağ eriyip pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar arada karıştırıp altını kapatıp ılınmaya bırakalım.Cam bir kaseye yumurta aklarını koyup mikser ile kar halini alıncaya kadar çırpalım.Yumurta akları krem şanti haline geldiğinde 2 yemek kaşığı toz şekeride ekleyip biraz daha çırpalım.llınan çikolataya 4 yumurta sarısı ekleyip hızlıca karıştıralım.Çikolata ılık-soğuk ısıya geldiğinde içine 2 yemek kaşığı un ekleyip iyice karıştıralım ve çikolatayı tahta bir kaşık ile cam kasedeki yumurta aklarına karıştıralım.Sufle kaplarımızı silikon yumurta fırçası yardımı ile iyice yağlayıp hamuru sufle kaplarına paylaştıralım.180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip sıcakken üzerine pudra şekeri serpelim.(10 dk dan fazla kalırsa kek kıvamı olur bırakmayalım).pişirdiğim kaplarda servis yapalım.
Afiyet Olsun.