Sayfalar

1 Şubat 2012 Çarşamba

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE

BU AKŞAM MUTFAĞIMIN MİSAFİRİ BU GÜZEL LEZZET OLDU.İÇLİ KÖFTEYİ KÖFTE HALİYLE YAPIYORUM AMA TEPSİ HALİNİ İLK DEFA DENEDIM.KIZIM VE ANNEM İÇLİ KÖFTE DELİSİ OLDUKLARI İÇİN TEPSİDEKİ HALİNEDE BAYILDILAR,TABI HAMİLE OLAN KIZ KARDEŞİMDE BU LEZZETTEN PAYINI ALDI.

Malzeme.
3 su bardağı köftelik bulgur
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı salça
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ(yarısı kıymayı kavurmak için)
300 gr kıyma
1 adet soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı reyhan
2 tatlı kaşığı iri kıyılmış ceviz
tuz,karabıber,kırmızı pulbıber
Yapımı.
Bulguru sıcak suyla ıslatalım.Kıymayı soğanla kavuralım ve baharatlarını ekleyelim.Bulgurmuzun üstüne irmiği,yumurtayı sıvı yağın kalanını,tuz ve salçayı ekleyip karıştıralım.Bulguru ıkıye bölelim ve bır parçasını yağlanmış tepsıye yayalım.Kıymalı harcı da bulgurun üstüne yaylım,kalan bulguru en üste kapatalım ve ıyıce bastıralım.Bulgurun üstünü elimizle suyla ıslatalım ve dilimleyelim.180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Afıyet Olsun.