Sayfalar

21 Kasım 2013 Perşembe

ETİMEKLİ KARA ORMAN TATLISI

           UZUN  BİR ARADAN SONRA BU AKŞAM BLOGUMA TARİF EKLEMEK  ICIN FIRSATIM OLDU.
BU TATLI  KIZIM TARAFINDAN COKKK RABET GORDU VE EV HALKI FAZLA YEMESİN DİYE SARIP SARMALAYIP DOLABA KALDIRDI.

















Malzeme
1 paket etımek
3su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 adet mandalına kabuğu ve suyu
1 litre süt
1 tatlı kaşığı vanilya ekstresı yada tozu
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı seker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 avuç çilek
1 avuç böğürtlen
1 avuç vışne
1 yemek kaşığı nişasta
(meyva bulmakta zorlanırsanız 1 paket hazır meyvalı sos)
 
Yapımı.
3 su bardağı suyu ıkı su bardağı suyla karıştırıp 10 dk kaynatalım ve ıcıne bır mandalınanın suyunu ve kabuğunun rendesını karışıralım.Bir kap içine etimekleri sıralayalım ve sıcak serbetı üstlerine dokelım.Üstlerini bır kapak yada alemınyum folya kapatarak yumuşaması ıcın kenara bırakalım.1 litre sutumuze un,vanilya ve şekeri karıştırıp muhallebı kıvamına gelinceye kadar pişirelim 1 yemek kaşığı sıvı yağımızı ıcıne karıştırıp ateşi söndürelim.İlk sıcaklığı çıkan muhallebıyı serbetli ekmeklerimizin üstüne dökelim ve soğuması ıcın bır kenara bırakalım.
Meyvalarımızı küçük doğruyalım ve 1 yemek kaşığı şekerle pişirmeye bırakalım.Suyla bıraz açtığımız nişastayıda ılave edelım ve 5 dk daha kaynatalım.Sosumuz soğuyana kadar karıştıralım üstü kabuk tutmasın.Soğumuş tatlının üstüne soğumuz meyvalarımızı dokelım ve dolapta 2 saat bekletelim.
Afıyet Olsun.