Sayfalar

17 Aralık 2012 Pazartesi

İNCİRLİ KEK

GÜZEL BİR AKŞAMDAN HERKESE MERHABALAR.
UZUN ZAMANDIR   İNCİRLE  BİRŞEYLER YAPMAK İSTİYORDUM.BU GÜN ÇOK UĞRAŞMALI  BİR ŞEYE ZAMANIN OLMADIĞI ICIN KEK YAPAYIM  DEDIM.İYİKİ YAPMIŞIM ÇOK NEFİS  BİR KEK OLDU.MEYVALI KEKLER DAHA ÇOK SEVILIYOR ,YANINA BİR FİNCAN ÇAY BU SOĞUK HAVALRDA BIR HARIKA OLUYOR.
BU GÜZEL KEK ''78. Porselen Demlik Çay Saati etkinliği''  İÇİN   ''Yer Sofrası'na '' NA  GÖNDERİYORUM.


Malzeme.
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket salep
15 adet kuru incir
2,5 su bardağı un
Yapımı.
İncirleri bir kap içinde 10 dk.sıcak suda bekletelim ve suyunu ıyıce süzelim.Süzülen incirleri küçük parçalara keselim ve 1 yemek kaşığı unla harmanlayalım.Yumurta,şeker,sıvıyağ,yoğurt suyu, salep hepsını karıştıralım.Un ve kabartma tozunuda hamura ılave edelim.Fırın kabına yağlı kağıt serelim ve unlanmış incirleri üstüne dizelim.Hazırladıgımız hamuruda incirleri kaplayacak şekilde tepsıye dokelim.170 derece fırında 40 dk pişirelim.Pişen kekimizi soğutup ters çevırıp dilimleyelim.
Afıyet Olsun.