Sayfalar

10 Temmuz 2010 Cumartesi

BÖCEK YAPIMI MUZLU TATLI

BU GÜZEL TATLI BURCUMUN ESERİ,BAYADIR MUTFAĞA UĞRAMAYAN KIZIM DÜN EVDE KALAN MUZLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN BU GÜZEL VE BIR O KADAR LEZZETLİ TATLIYI YAPTI.ELLERİNE SAĞLIK BÖCEKİM.
Malzeme.
1 litre süt
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
3 adet orta boy muz
100 gr katı margarin
14 kaşık toz şeker
Yapımı.
çelik tencerede önce yağı eritelim ve unu katalım,unun kokusu çıkana kadar orta ateşte kavuralım.kavrulan una 1 litre sütü yavaş yavaş ekleyelim.şeker ve l adet muzuda ekleyip mikserden geçirelim.pürüzsüz bir görünüm oluşunca pişirmeye devam edelim.muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım ve içine vanilyayı ekliyelim.kullanacagımız kabı sudan geçirelim ve muhallebinin yarısını dökelim.muzları uzunlamasına üç dilim olarak ayıralım ve muhalebının üstüne yerleştirelim.Kalan muhallebiyi muzları kaplıcaka şekilde dökelim.üstünü burcum evdeki çikolatalı kek parçalarıyla süslemiş.istenirse tarçın,kakao,hindistancevizi yada cevız kırığıylada süslenebilir.Afıyet olsun.