Sayfalar

9 Haziran 2013 Pazar

ÇİLEKLİ & KİRAZLI PARFE

                     HERKESE MERHABALAR.
MEYVALARIN ÇOĞALDI  BU GÜNLERDE KIZIM MEYVALI PARFE İSTEDİ.DAHA ÖNCE PARFE YAPMAMIŞTIM İÇİNDE ÇİĞ YUMURTA OLDUGU ICIN AMA BU GÜNKİ DENEMEMDE ÇOK GÜZEL SONUÇ ALDIM.İŞTE BU GÜNÜN MUTFAK MİSAFİRİ BU GÜZEL PARFE OLDU.













Malzeme.
4 yumurta beyazı
çeyrek su bardağı şeker
3 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı çilek
1 su bardağı kiraz

Yapımı.
Yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpalım.Şekeri yavaş yavaş içine ılave edelim.Krem şantileri 2 su barağı sütle çırpalım.Meyvaları ıkıye keselim ve suyunu süzelim.Krem şantiyle yumurta aklarını bır araya getirelim.Hazırlayacagımız kap içine streç film serelim ve dışarıyada bıraz sarkıtalım.Karışımı kaşıkla alt kısıma bırazını yayalım ve çilekleri dizelim.Üstüne tekrar karışımı ve çekirdekleri çıkarılmış kirazları dizelim.Kalan karışımı meyvaları kapatacak şekilde dökelim.Streç filmi yanlardan toplayıp üstünü tamaman kapatalım ve buzlukta en az 4 saat domnmaya bırakalım.Donmuş olan parfeyi servıs kabına ters çevirelim ve bıraz dolapta dinlendirelim.
Afiyet Olsun.