Sayfalar

17 Aralık 2011 Cumartesi

UNLU BÖREK

BU GÜN CANIM BABAMIN DOĞUM GÜNÜ.SABAH ERKENDEN HAZIRLIKLARA BAŞLADIM.ÇOKTANDIR''UNLU BÖREĞİ'' DENEMEK İSTİYORDUM.BIR ÇOK TARİF BAKTIM VE BU TARİFİ ORTAYA ÇIKARDIM.ÇOK LEZZETLİ VE GÜZEL BİR BÖREK OLDU,YIYEN HERKEZ BAYILDI DESEM ABARTMIŞ OLMAM.YUFKALARIM FAZLA GELDİĞİ İÇİN BUZLUKTA HAZIR DURAN İÇLİ KÖFTE HARCIMDAN DA IKI YUFKA SARDIM NEFİS OLMUŞTU.İŞTE HEDEN'DEN UNLU PATATESLİ BÖREK.
PATATESLİ OLANLAR
İÇLİ KÖFTE HARCI OLANLAR.
Malzeme
5 yufka
5 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
tuz,karabiber
Yapımı.
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.Yemeklik doğradığımız soğanı yarım çay bardağı sıvı yağda kavuralım.Rendelelenmiş patatesleri soğanlarla birlikte kavurmaya devam edelim ve salçasını ekleyelim.5 dk. kavurlan harca tuzunu,bıberini atıp kenara alalım.Bır yufkayı tezgaha serelim sıvı yağla her yerini iyice yağlıyalım.Elekle yarım su bardağından biraz fazla unu yufkanın her yerıne eleyelim.Yufkayı ıkıye katlayalım ve tekrar yarım ay şeklindeki yufkayı yağlıyalım ve yarım bardak unu eleyelim.Hazırladıgımız patatesli içini yufkanın uzun kısmına yerleştirelim ve yufkayı rulo halınde saralım.Bıçakla istediğimiz kalınlıkta parçalar keselim ve yağlı kagıt serilmiş tepsıye dizelim. 1 yemek kaşığı yoğurt ve ıkı yumurta sarısını karıştırıp yufkalarının üstüne sürelim.Isıtılmış fırında üsteleri kızarana kadar pişirelim.
Afıyet Olsun.