PATATESLİ OLANLAR

İÇLİ KÖFTE HARCI OLANLAR.

Malzeme
5 yufka
5 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
tuz,karabiber
Yapımı.
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.Yemeklik doğradığımız soğanı yarım çay bardağı sıvı yağda kavuralım.Rendelelenmiş patatesleri soğanlarla birlikte kavurmaya devam edelim ve salçasını ekleyelim.5 dk. kavurlan harca tuzunu,bıberini atıp kenara alalım.Bır yufkayı tezgaha serelim sıvı yağla her yerini iyice yağlıyalım.Elekle yarım su bardağından biraz fazla unu yufkanın her yerıne eleyelim.Yufkayı ıkıye katlayalım ve tekrar yarım ay şeklindeki yufkayı yağlıyalım ve yarım bardak unu eleyelim.Hazırladıgımız patatesli içini yufkanın uzun kısmına yerleştirelim ve yufkayı rulo halınde saralım.Bıçakla istediğimiz kalınlıkta parçalar keselim ve yağlı kagıt serilmiş tepsıye dizelim. 1 yemek kaşığı yoğurt ve ıkı yumurta sarısını karıştırıp yufkalarının üstüne sürelim.Isıtılmış fırında üsteleri kızarana kadar pişirelim.
Afıyet Olsun.