Sayfalar

23 Ocak 2011 Pazar

TAVADA EKMEK

PAZAR KAHVALTIMIZI BU GÜZEL EKMEKLERLE YAPTIK.İŞ YERİNDE BERABER ÇALIŞTIĞIM ABLADAN ALDIM TARİFi YAPMAK BU HAFTAYA KISMET OLDU.KIZIM VE BEN ÇOK BEYNEDIK UMARIM SİZLERDE BEYENIRSINIZ.
Malzeme.
1 pk instant maya
3 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
üstlerine sürmek için tereyağ
benım gibi içi dolu yapmak istıyorsanız peynır yada istediğiniz başka bır malzemem
Yapımı.
Genış bir kap içinde maya,un,tuz,şekeri harmanlayalım.Ilık su ıle yavaş yavaş ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur yoğuralım.Kabın üstünü streçfilm kaplayıp bir bıcakla bir delik açalım.üstünede bır havlu kapatıp sıcak bır yered 1 saat kadar mayalandıralım.Hamurumuz ıkı katına çıktıysa olmuş demektır.Hamurdan mandalına kadar parçalar koparıp unlu zemin üzerinde merdaneyle açalım kalınlık yarım cm kadar olmalı.yağsız bır tavayı çok harlı olmayan ısıda bıraz kızdıralım ve tek tek açtığımız hamurları önlu arkalı çerırekerk pişirelim.pişenlerin bır tarafına terayağ sürüp katlayalım ve üstüne bez örtüp diyer hamurlarıda aynı şekilde pişirip üst üste biriktirelim.pişirme esnasında istenırse aralarına payniri koyup katlayıp pişirebilirsiniz.(Her hamur dan önce tavayı bır havlu peçeteyle silin kı fazla un yanıp kararamasın)Bu ekmeklerının içine ben peynır koymayı tercıh ettım,kızım kaymak reçel ve tabı vaz geçilmezi çokokrem.Afıyet Olsun.