Sayfalar

10 Aralık 2011 Cumartesi

KARIŞTIRMA

BU GÜNKÜ MUTFAK MİSAFİRİM MUHACİR USULU MISIR UNLU, PIRASALI KARIŞTIRMA.ANNEM VE BABAM IKI TARAFTANDA YUNANİSTAN GÖÇMENİ,ANNEMİN ANNEANNELERİNİN YAPTIGI BU GÜZEL LEZZETİ ANNEM ÇOK SEVIYOR.BENDE BU GÜZEL LEZZETİ BİLMEYENLER VE ''ÇAY KAHVE BAHANE'' ETKİNLİĞİ SEVGILI ''ÖZLEM''İÇİN YAPTIM.YANINA ÇAY YADA YOĞURTLA SÜPER.
Malzeme.
yarım kilo pırasa(çok küçük doğranmış)
3 su bardağu mısır unu
2 su bardağı beyaz un
yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
bir yemek kaşığı şeker
3 çay kaşıgı tuz
yarım çay bardagı sıvı yağ
yarım çay bardağı yoğurt suyu
2 tatlı kaşığı pul bıber
1 yemek kaşığı salça
Yapımı.
ılık süt içine şekeri ve mayayı atık kabarana kadar bekleyelim.Ikı unu,sıvı yağı,tuzu,yoğut suyunu ve mayalanan sütü döküp karıştıralım.Bir bardak ılık suyuda ekleyelim.Bu karışım kek yoğunluğunda olmalı daha katı degıl.Hazırladıgımız karışımın üstünü kapatıp mayalanması ıcın sıcak bır yerde 1 saat bekletelim.Mayalanan karışıma Doğranmış pırasaları,salçayı ve pul bıberi de ekleyıp iyice karıştıralım.Yağlanmış tepsıye karışımı dökelim,üstüne çok az sıvı yağ sürüp sıcak fırında yarım saat pişirmeden tekrar bekletelim.Hamurumuz tekrardan kabarmış olacak.180 derece fırında üstü kızaran kadar pişirelim yaklaşık 20 dk.
Afıyet Olsun.