Sayfalar

31 Ağustos 2013 Cumartesi

KREM ŞOKOLA

HERKESE MERHABALAR.
KIZI BENIM KIZIM GIBI ÇIKOLATA VE KAKAO DELISI OLURSA MUTFAKTA PİŞEN TATLILAR  HEP BU IKI LEZZETİ BARINDIRIYOR.BU GÜNDE KEREM ŞAKOLA YAPTIM.


 
 
 



Malzeme.
1 litre süt
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 paket bitter cıkolata (80 gr)
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

 Yapımı.
Bır su bardağı soğuk sütle kerem şantinin ıkı paketinide yapalım ve dolapta soğumaya bırakalım.1 litre süte pirinç unu ,nişasta,şeker ve kakao yu karıştırıp muhallebı kıvamaına gelene kadar pişirelim.Atesın altını söndürdükten sonra üstünü süslemek için biraz cıkolata ayıralım ve geriye kalaınını sıcak muhallebiye karıştıralım .Muhallebı  ılınınca ıstenılen kaplara paylaştıralım ve dolapta ıyıce soğuması ıcın bırakalım.Soğuyan muhallebının üstünü krem şantiyle kaplayalım ve ayırdığımız cıkolatayı rendeleyerek üstlerini süsleyelim.
Afıyet Olsun.