
PEYNIRLI SARMALAR

Malzeme.
4 su bardağı un
1 paket instant maya
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
2 yumurta (bırının sarısı üstü için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker
yarım su bardağı ılık su
50 gr yumuşak margarin(içine sürmek için)
iç malzeme için ne istersenız.
Yapımı.
Bır yumurtanın sarısı hariç bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapalım ve 1saat dinlendirelim.Mayalanmış hamuru merdaneyle açalım ve üstüne yumuşamıs 50 gr margarını sürelim.kenarlarından katlayıp 2o dk hamuru dınlendırelim.Dinlenmiş hamuru tekrar elimizde bıraz yoğuralım ve unlamış zeminde açalım ve iç malzemeyı koyup ucuncan saralım ve bir rula elde edelim.bıcakla istediğimiz şekilde iki parmak kalınlığında parcalar keselim ve üstlerüne yumurta sarısı surup 30 dk dınlendırdikten sonra 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.Kaplumbağa yapmak istersenız yağlanıp dınlenen hamurudan kucuk parçalar koparıp yuvaralayalım kafasını ve bacaklarını yapıp gözlerıne çorek otu yada benım gıbı kuru uzum koyup üstün yumurta sarısı sürün. hamuru 20 dk bekletın ve 170 derecede üstlerı kızarana kadar pişirin Afıyet Olsun.