Sayfalar

4 Nisan 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI GRİSSİNİ

MERHABALAR; BU GÜN HAVA ÇOK GÜZEL VE İNSANIN İÇİNİ COŞTURUYOR.ÇOKTANDIR PELİN'İN  BLOGUNDA GÖRDÜĞÜM GRİSSİNİLERİ YAPMAK İSTIYORDUM VE BU GÜN BUNUN ICIN KOLLARI SIVADIM.TARİFİ AYNEN UYGULADIM AMA SANIRIM BARDAK ÖLÇÜLERİMİZ FARKLI OLDUGU İÇİN BEN UN MİKTARINI BIR BARDAK DAHA FAZLA KULLANDIM. TARİFİN ASLINI VE DİYER TARİFLERİ GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYABILIRSINIZ.SEVGİLİ PELİNCHEF'E BU GÜZEL TARİF İÇİN ÇOK TSK EDEİYORUM.

HAMUR İÇİN BİR BARDAK UN FAZLADAN KULLANINCA IKI TEPSIDEN FAZLA GRİSSİNİ YAPMADIM.GERİYE KALAN HAMURDAN KÜÇÜK PİTA EKMEKLER YAPTIM.FIRINDA HARIKA KABARDILAR.

Malzme.
3,5 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 yumurta sarısını üstüne sürdüm beyazını içine kattım.
Yapımı.
Bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bır hamur yapalım ve 1 saat mayalanması için üstü kapalı bekletelim.Hamuru 5 parçaya bölelim ve her parçayı merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım ve bıcakla   1 cm kalınlığında parçalar keselim ve elimizle yuvarlayıp şekillendırelim.Yağlı kağıt serilmiş tepsıye dızelim ve ayırdıgımız yumurtayı üstlerine sürelim.istenırse susam yada çörekotu ile süsleyebiliriz.170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afıyet olsun.