Sayfalar

10 Ocak 2012 Salı

ÇİKOLATALI KOZALAKLAR

BU GÜN MUTFAGIMDA BU NEŞELİ TARİF VAR.YAPMASI KOLAY YEMESİ OLAY BIR LEZZET.
Malzeme
1 paket mısır gevreği(250 gr)
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 adet metro çikolata
3 yemek kaşığı nutella
1 çay bardağı fındık kırığı
2 su bardağı ılık süt
Yapımı.
Tereyağını bir tencerede kısık ateşte eritelim,içine küçük parçalar halınde doğradıgımız metroları ve ardından nutellayı ekleyıp hepsını karıştıralım ve ateşin altını söndürelim.Erıtığımız çikolata karışımına mısır gevreğini karıştııp harmanlayalım.Ilıttımgımız 2 bardak sütü içine döküp tekrar karıştıralım ve tencerenın kapağını kapatıp soğuyana kadar bekletelim (böylecene süt mısır gevreğını yumuşatmış oluyor).Soğuyan mısır gevregini ıçını ıslattıgımız bir fıncana dolduralım,üstüne kaşıgın tersıyle bastıralım ve kağıt kaplara ter çevirip kapatalım.İçi ıslak fıncanda kendını bırakan mısır gevreklerını her doldurmada fincanı ıslatalım.Kozlaklarımızı üstü kapalı muhafaza edelim yoksa kuruyorlar.İşte kozalaklarımız hazır.
AfıyetOlsun.