Sayfalar

24 Ekim 2010 Pazar

ETİMEKLİ TATLI

BU GÜN BURCUM BU TATLIYI YAPMAMI İSTEDİ.ÇOKTANDIR YAPMAMIŞTIM.YEMEKTEN SONRA AFİYETLE YEDİK.
Malzeme.
1 paket etimek
1 litre süt
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
yarım limon suyu
3,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yapımı.
Önce 3,5 su bardağı suya 1 su baradğı şekeri ekleyıp 15 dk kaynatalım,yarım limon suyunuda ekleyıp bır taşım daha kaynatıp kenara alalım.düz bir tepsıye etımekleri dızelim ve üstüne sıcak olan şerbeti dokelim.Sütü,nişastayı,unu,vanılyayı ve 1 bardak şekeri koyup muhallebiyı pişirelim.muhallebi sıcakken ıslattığımız etimeklerin üstüne dökelim.soğuması için bir kenara alalım.daha sonra dolapta soğutalım.Afıyet Olsun.