Sayfalar

9 Mayıs 2012 Çarşamba

SPİRAL PASTA

BÜTÜN ARKADAŞLARIMA GÜNAYDIN;
BU GÜN MUTFAĞIMIN MİSAFİRİ BU GÜZEL PASTA OLDU.YAPIMI OLDUKCA KOLAY,EVDE ELİMİZİN ALTINDA BULUNAN MALZEMELER, FAZLA ZAMANADA GEREK YOK.BU GÜZEL PASTA TARİFİNİ PORSELEN  DEMLİK ÇAY SAATİ'' ETKİNLİĞİ İÇİN'  ''Bir Dilim düş''E  GÖNDERİYORUM.
  Malzeme.
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
1 paket vanılya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakaolu pudıng
1 paket krem şanti
4 su bardağı süt
Yapımı.
Yumurta ve şekeri çırpalım,İçine un, vanılya ve kabartma tozunu karıştırıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsıye dökelim.(kek hamurundan bıraz daha akıcı olmalı).170 derece fırında üstü pembe oluncaya kadar pişrelim(yaklaşık 15 dk yeterli oluyor.)

Kakolu pudıngi 3 su bardağı sütle pişirelim.Krem şantiyı bır bardak sütle çırpalım ve dolapta bekletelim.Pişen keki nemli bir bez üstüne çıkaralım.Yağlı kağıdın yanlarından çekerek kağıttan kurtalarım ama kağıt altta kalsın.Pişirdiğimiz pudıngi kekin  üstüne yayalım..Keki enine olacak şekilde ıkı parmak kalınlığında keselim.Kesilen parçaları kendi etrafında döndürerek yuvarlak oluşturalım ve servis tabagına yerleştirelim.Bütün parçaları bitene kadar dolayarak pastamızı oluşturalım.Yarım saat soğumaya bırakalım.Soğuyan kekin üstüne krem şantiyı yayalım.İstediğimiz şekilde süsleyelim.
Afiyet Olsun.
YORUMCU ARKADAŞLARIMIN İSTEYİ ÜZERE PASTANIN  DİLİMLENMİŞ HALİNİDE  RESİMLEDİM.