Sayfalar

6 Mayıs 2012 Pazar

TAVA BÖREĞİ

BLOGUMA UĞRAYAN HERKESE MERHABALAR;
GÜNLERDEN PAZAR OLUNCA ÇALIŞANLAR İÇİN  KAHVALTI YAPMAK BÜYÜK BİR KEYİF OLUYOR.BU KEYFİ YAŞAMAK İÇİN SOFRADA HEP SEVDIĞIMIZ YIYECEKLER OLSUN İSTİYORUZ.BENDE BU PAZAR KAHVALTISI İÇİN TAVA BÖREĞİ YAPTIM.GEÇEN HAFTA KIZ KARDEŞİME GELEN MİSAFİRLER İÇİNDE YAPMIŞTIM AMA RESIMLEMEK DE YEMEK DE KISMET OLMAMIŞTI.İÇİNDE DOMATES VE BİBER OLAN BÜTÜN YİYECEKLER KIZIM TARAFINDAN BÜYÜK BİR İŞTAHLA YENİYOR,BU BÖREKDE BÖYLE OLDUGU ICIN BÜYÜK BİR KEYİF İÇİNDE PİŞİRDİM.


BÖREGİM ÇAY PİŞİP ,SOFRAYI KURANA KADAR HAZIR OLDU VE MASADA YERİNİ ALARAK ARZ-I ENDAM  EYLEDİ.
HERKESE MUTLU PAZARLAR.





                                                                               




Malzeme.
3 adet yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet küp doğranmış ve çekirdeği çıkarılmış domates
4 adet minik doğranmış çarliston biber

150 gr yağlı peynir


Yapımı.
Bir kase içince yumurtayı çırpalım.Sütü ve sıvıyağı ılave edelim.Tavamızı sıvı yağla yağlıyalım.İlk yufkamızı bütün olarak tavaya yayalım.Hazırladığımız sosu fırçayla yufkaya sürelim.Hamurları elimizle 6-7 parçaya ayıralım ve  kat kat tavaya dizelim.Her yufka katına sosu sürelim.Yufka aralarına sırayla biber,peynır ve domatesleri serpiştirelim.Yufka bitince tavadan sarkan yufkları yukarıya katlayıp aralarına sosumuzdan sürelim ve kalan sosu en üstüne dökelim.Tavamıza kapak kapatalım ve agır ateşte kontrollü olarak pişirelim.Altı pişince bır servıs tabağı yardımıyla alt üst edip tavamızın altını tekrar yağlayıp üst kısmını alta getirip tekrar pişirelim.30 dk içinde böregimiz hazır oluyor.
Afıyet Olsun.