Sayfalar

1 Mayıs 2012 Salı

SÜT REÇELLİ FİNCAN KEKİ

GÜZEL BİR GÜNDEN HERKESE MERHABALAR;
FİNCAN DA YAPILAN KEKİ  UZUN ZAMAN ÖNCE DENEK İSTEMİŞTİM AMA KISMET OLMAMIŞTI,KISMET BU GÜNEYMİŞ.KEKİ DAHA ÖNCE YAPTIĞIM SÜT REÇELİYLE TATLANDIRMAK İSTEDİM.ÇOK ŞIK VE MİNİK KEKLERİM OLDU.


Malzeme.
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
yarım su baradğı süt reçeli
Yapımı.
Süt reçeli hariç bütün malzemeyi sırasıyla karıştırıp akıcı bir hamur yaptım.Fincanların içine kağıt kaplarımı koydum ve fincanların yarısına kadar hamur doldurdum.Bütün fincanları bır tepsıye dızdım ve fincanların yarısına gelecek  kadar soğuk suyu tepsıye  doldurdum.Önceden ısıttığım 170 derecedeki fırınımda 20 dk. pişirdim.Fırından çıkarıp kağıtlarıyla kekleri fincandan çıkardım ve üstlerini süt reçeliyle süsledim.
Afiyet Olsun.