Sayfalar

28 Aralık 2012 Cuma

ÇÖREKOTLU GEVREKLER

        BU GÜZEL GEVREKLER DÜN MUTFAĞIMI ŞENLENDİRDİ



 TARİFİ SEVGILI NEVADAN GELDİ.NEVA  ÜSTLERİNE SUSAM KULLANMIŞ.BENDE KALMADIĞI ICIN ÇÖREKOTU KULLANDIM VE BU YUZDEN DE ADINI ÇÖREKOTLU DİYE DEĞİŞTİRDİM.NEVANIN TARİFİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.SEVGILI NEVA'YA BU GÜZEL TARİF ICIN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
BEN TARİFİ AYNEN UYGULADIM,SADECE İÇİNE YARIM ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU KULLANIDIM.
Malzeme.
2 su bardağı un
2) 1 tatlı kaşığı tuz
3) 1 çorba kaşığı kekik
4) 1 çay bardağı su (normal çay bardağıyla)
5) 1 çay bardağı zeytin yağı
6) susam
(yarım tatlı kaşığı kabartma tozu benım ilavemdır.)
 YAPILIŞI: 
Tüm malzeme çukur bir kaba konup yoğrulacak ve yağlanmış normal fırın tepsisine dökülüp elle bastıra bastıra yayılacak, Hamurun çok az olması sizi endişelendirmesin. Çünkü piştiğinde de çok ince bir şekilde olması gerekiyor. Üzerine hafif çırpılmış bir yumurta sürülüp rulet veya bıçak ile kesilip 175 derecede ısıtılmış fırına verilecek ve üzeri kızarana dek pişirilecek.fırına vermeden önce üzerine susamı serpin ve dilerseniz istediğiniz baharatlarınızı serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.