Sayfalar

12 Aralık 2010 Pazar

MAYALI PEYNİRLİ HAMUR

PAZAR GÜNÜ ÖĞLENDEN SONRASI İÇİN BU GÜZEL LEZZET KIZIM VE BANA ÇOK İYİ GELDİ.YUMUŞACIK VE ÇOK LEZZETLİ OLMUŞTU.TARİFİNİ İNSTANT MAYA PAAKETİNİN ARKASINDAN ALDIM.DENEYIN DERİM.
Malzeme.
4 su bardağı un
bir çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 yumurta(birinin sarısı üstü için)
60 gr yumuşamış margarin
1 paket instant maya
100 gr peynir
maydonoz
Yapımı.
Öncelikle una mayayı karıştırın.Sırayla ılık sütü ve şekeri daha sonra yumurtaları,tuzu,yumuşamış margarini karıştırın ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.un miktarını 3 bardaktan sonra gerektiği kadar yavaşça ekleyın.Yoğrulan hamuru üstü kapalı olarak sıcak bir yerde 50 dk mayalanması ıcın bekletın.Peynırı ezın ve maydonoz ve yumurta beyazlarından bırını ıcıne karıstırın.mayalanan hamuru ıkı parçaya ayırın merdaneyle tepsı buyuklugunde açın yağlanmış tepsıye ılk parçayı yayın ve bıraz yukarı doğru esnetın kı kapatması kolay olsun.Üstüne hazırladığınız karışımı dökun ve eşit olarak yayın.ıkıncı parçayıda açıp üstüne kapatın.yanlarını iyice bastırın ve kapatın.Parmagınızı yağlayın ve hamurun üstünde delikler alacak şekilde dört beş yere bastırın kı ıcıde ıyıce pişsin.üstüne ayırdığınız yumurta sarısını surun ve gene sıcak ortamda 30 dk dınlendırın.Hamuru 180 derece fırında 20 dk pişirin.Cıkınca üsrüne yarım çay bardağı süt sürün biraz dınlendırın ve kesme işlemeini yapın. Afıyet Olsun.