Sayfalar

7 Mayıs 2012 Pazartesi

ÇÖREK OTLU KURABİYE

 BU GÜN MUTFAĞIMDA BU GÜZEL KURABİYELER VAR.TARİFİ SEVGİLİ ''Mutfak Havlusu'' ZEYNEP 'DEN.KURABİYENİN YAPMASI KOLAY , YEMESİ KEYİFLİ.MİNİ MİNİ BU KURABİYELER İÇİN KENDİSİNE  ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Malzeme.
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (sarısı üstüne sürmek için)
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un (gerekirse ekleyin)
Yapımı.
Bütün malzemeyi karıştırı azar azar unu ekleyelim.Ele yapışmayan bir hamur olunca tamamdır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz byklüğünde parçalar koparıp avcumuzda yuvarlayalım.Üstlerine yumurta sarısını sürüp 170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun.