Sayfalar

1 Kasım 2011 Salı

TRUFFE

KIZIM İKİ GECEDİR TRUFFE İSTİYORDU.BU AKŞAM ONA GÜZEL BİR SÜPRİZ OLDU.HEPBİRLİKTE AFİYETLE YEDİK.
Malzeme.
1 paket krema 200 gr lık
3 paket küçük kakaolu kek( evde kek varsa onu krıklayın)
1 paket glazür
160 gr bitter çikolat
süslemek için hındıstan cevızı,fındık kırıgı,cevız kırıgı yada toz kakao
Yapımı.
Kremayı bir kap içıne boşaltıp ocakta ısıtalım içine bitter çikolataları atıp eritelim ve ocagı kapatalım.içine kek kırıklarını atıp ele yapışmayan hamur yapalım ve yarım saat buzlukta bekletelim.Buzluktan çıkınca bır kaşık yardımıyla parçalar alalım ve elımızde yuvarlayalım,bütün karışımı bu şekilde yapalım.paket glazürü üstündeki tarife göre hazırlayalım ve yaptıgımız topları içine batırıp bır çatalla çıkarıp istediğimiz süsleme malzemesiyle bulayıp bir tepsıde biriktırelim.Glazüre bulanmış toplarımızı truffe kağıtlarına koyalım.
Afıyet olsun.