Sayfalar

17 Ekim 2011 Pazartesi

LİMONLU KEK & OTLU PEYNİRLİ TUZLU KURABİYE

BU GÜN YENİ ALDIĞIM TV'Yİ KURMALARI İÇİN SERVİSİ BEKLEMEK İÇİN İŞTEN İZİNLİYİM.BU BEKLEMEK NE ZOR ŞEY,ZAMAN GEÇMEK BİLMİYOR.BENDE BU ZAMAN İÇİNDE ÇAYIN YANINA BİR KEK YAPAYIM DEDIM VE EVDE BAYA ÇOK ALDIĞIM LİMONLARI GÖRÜNCE ''İŞTE DEDIM KEKİM LİMONLU OLACAK''.KEKİ YAPIP FIRINA ATINCA KIZIM ARADI''ANNE İŞTEKİ MÜDÜRÜM SENİN TUZLU KURABİYELERİNDEN İSTİYOR YAPARMISIN?''ZATEN KIZIMDA KEK PEK SEVMEDIGI İÇİN HEM MÜDÜRÜ, HEM KIZIM İÇİN TUZLU KURABİYE YAPIMINA BAŞLADIM VE BU GUZEL KARIŞIK TUZLU KURABİYELERİ YAPTIM.
KEKİMİN İÇİ SAPSARI VE ÇOK YUMUŞAKTI
Malzeme.
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt süt karışımı
1 paket vanilya
1 paket karbonata
2 limon kabuğu rendesi ve 1 limon suyu
3 su bardağı un
Yapımı.
Bütün malzemeyi karıştırıp yağlanmış fırın kabıma döktüm ve ısıtılmış fırında 170 derecede 25 dk pişirdim.İçinin de piştiğini anlamak için kürdan batırmam yeterli oldu.
OTLU PEYNİRLİ TUZLULAR

Malzeme.
2 yumurta 1 yumurtanın sarısı üstü için ayrılacak
1 paket yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
150 gr.otlu peynir (ben evde bu oldugu için kullandım)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 paket mahlepli susamlı kabartma tozu
aldıgı kadar un
Yapımı.
Bütün malzemeyi ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur haline getirelim ve dolapta yarım saat dınlendırelim.Dinlenen hamuru istediğimiz gibi şekillendırelim ve üstüne ayırdığımız yumurta sarısına ıkı yemek kaşığı sıvı yağ karıştırıp üstlerine sürelim.susam ve çörek otuyla üstlerini süsüleyelim.170 derecede üstleri kızarana kadar pişirelim.
Afıyet Olsun.