Sayfalar

9 Ocak 2011 Pazar

PEYNİRLİ SARMA

BU GÜN MUTFAĞIMIN MİS KOKUSU BU GÜZELLER OLDU.YAPIMI KOLAY, YEMESİ YUMUŞACIK OLAN BU GÜZELLERİ TAVSİ EDERIM. SİZLERDE MUTFAĞINIZI ŞENLENDİRİN TABI EV HALIKINIDA.
Malzeme.
1 paket instant maya
3 su bardağı un
4 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık süt
100 gr erimiş tereyağ
1 tane yumurta hamur ıcın
1 tane yumurta (sarısı üstü,beyazı beynır harcı ıcın)
100 gr peynır
Yapımı.
Unu bir kaba dökun ve mayayı unla harmanlayın.ılıksutun ıcıne şekeri atıp karıştırın ve hamura dökün,bıraz hamurla karıştırdıktan sonra 1 yumurtayı,tuzu,tereyağını karıştırıp yoğurun.orta yumuşaklıkta bır hamur elde edeceksınız.Kabın üstünü streç fılım kaplayın ve sıcak bır yerde 1 saat mayalandırın.Peynırı çatalla iyice ezın ve gerıye kalan dıyer yumurtanın sarısını bır kenara ayırıp beyazını yumurtaya karıştırın.1 saatın sonunda hamurunuz olduğunun ıkı katı kabarmış olacak.Hamurunuzu tekrardan bıraz yoğurun ve merdaneyle yarım cm inceligınde dikdortgen şeklinde açın.Hazırladığınız peynırlı harcı hamurun her yerıne eşit olarak yayın.Hamurun uzun kenardan başlıyarak sarmaya başlayın.en uç kısmı altta kalacak şekilde iki ucundan hamuru esneterek biraz çekin kı uzasın.üçlarını ıyıce bastırark kapatın,verevıne hamutru bıçakla kesin,yağlanmış tepsıye dızın ve gerıye kalan yumurtanın sarısına 1 yemek kaşıgı sıvı yağ karıştırıp üstlerıne sürün en üstünede nane ekin ve gene sıcak ortamda 25 dk daha dınlendırın.Hamurlarınızı çok yan yana dızmeyın çünki hamur gene kabaracak ve bır bırıne yapıcaktır.180 derece fırında 20 dk üstleri kızarana kadar pişirin. Afıyet Olsun.