Sayfalar

22 Ekim 2010 Cuma

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

ŞİMDİYE KADAR BULGURU MERCIMEKLİ HIÇ YAPMAMIŞTIM.BIR ARKADAŞIMIN TAVSIYESI ÜSTÜNE BU AKŞAM PİŞİRDİM. EV HALKI OLARAK HEPMIZ COK BEYENDIK.BULGUR VE MERCIMEK SEVENLER DENESIN DERİM.
Malzeme.
1 su bardağı haşlanmış mercımek
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
yarım çay bardagı sıvı yağ
tuz,kırmızı pul biber
Yapımı.
Yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağla kavurun,içine salçayı,bulguru ve mercımeği ekleyıp beş dakıka bırlıkte kavurun.2 bardak sıcak suyu ekleyın,tuzunu,bıberınıde katın ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.piştıkten sonra üstüne kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın.Afıyet Olsun.