Sayfalar

29 Ocak 2010 Cuma

ÇABUK TUZLU KEK

BU GÜN ACIKINCA AKLIMA BU ÇABUK PİŞEN TUZLU KEK GELDI.EVDE NE VARSA KARIŞRIP FIRINDA 20 DK. DA PİŞEBILIYOR.
Malzeme
2 yumurta
1 su bardagı sıvı yağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 pk kabartma tozu
2 çay kağığı tuz
2 yemek kaşığı peynır
1 su bardağı süt
un
Yapılışı
Öncelıkle yumurtaları çırpın ve buna peynırı sütu ve yağ karışınını ılave edın.Bır mıktar unu karıştırıp çırpın,ılave unu karıştırırken kabartma tozunu karıştırın.Hamurun kıvamı kek hamuru kıvamaında olmalı ve tepsı ebadınız kuçuk olmamamlı.Bu hamur ınce düşmelıkı çıtır çıtır olsun.Dar kapta kek yükseklığı olur ve içi pişmez.Ben üstüne nane serptim sızler ıstersenız kekık, acı tozbıber,susam yada çörek otu atabılırsınız.AFIYET OLSUN...