Sayfalar

1 Aralık 2013 Pazar

FINDIKLI BÜZME TATALISI

                                    BU GÜN MUTFAGIMIN MİSAFİR BU GÜZEL TATLI OLDU.

 
 
















Malzeme.
1 paket hazır baklavalık yufka
4 su bardağı ınce çekilmiş fındık
200 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı seker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu.

Yapımı.
Sıvı yağ ve erımış tereyağını karıştıralım.Bır kat yufkayı açalım veguzelce yağlıyalım,ıkıncı yufkayı üstüne yayalım ve tekrar yağlayalım,üstüne fındıkları yayalım ama çok doldurmayalım sararken yufka patlamasın.Oklavayı yufkanın dar ucundan sıkı olmayacak şekilde saralım ve oklavanın ıkı ucundan yufkayı ortaya doğru buzelım.Butun yufkaları aynı ıslemi uygulayalım ve terayağı surulmuş tepsiye yufkaları dızelim.Bütün yufkalar bıtınce tepsıdekı buzulmuş yufkalrın ustune geriye kalan yağı surelim ve bıçakla ıstedıgımız olcude yufkaları keselim. 170 derece fırında üstleri ıyıce kızarana kadar pişirelim.
Serbet ıcın suyu ve şekeri kaynatalım ve lımonu da sıkıp 5 dk.daha serbeti kaynatalım ve ılınmaya kenara alalım.Serbetımız ılık pişen yufkalarımız soğuk serbetını verelim ve üstlerini kapatıp serbetını çekmesini bekleyelim.Üstlerıne en son fındıkla susuleyelım.
Afıyet Olsun.