Sayfalar

1 Mart 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI LAHANA KAPAMA

BU GÜZEL LAHANA YEMEĞİNİ ''arnavutcigeri.blogspot.com'' GÖRMÜŞTÜM.DÜN AKŞAM YAPRAK SARMANIN YANINA BUNUDA YAPTIM.SEVGILI ARNAVUTCIYERİ BLOG ARKADAŞIMA TEŞEKKÜR EDIYORUM.ÇOK GÜZEL VE KOLAY, LAHANA SARMASI TADINDA BİR YEMEK OLDU.SADECE BEN KIZIM ETLİ SEVMEDIGI ICIN ZEYTİNYAĞLI YAPTIM. YEMEGE DOYAMADIK.KIYMALİ HALİ İÇİN ARKADAŞIMIN BLOGUNA UĞRAYIN DERİM.SARMAK ZOR GELİYOR VE LAHANAYI SEVIYORSANIZ DENEYİN DERİM.
Malzeme.
1 adet orta boy yumuşak beyaz lahana
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımı
2 adet buyuk soğan(küçük doğranmış)
1 çay kaşığı karabıber
 1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenıbahar
2 çay kaşığı nane
1 avuç ınce doğranmış maydonoz
 2 yemek kaşığı kuş üzümü
 1 su bardağı sıvı yağ
1 su baragı su yeteri  kadar tuz.
 Yapımı.
Öncelikle soğanı şeffaflaşana kadar kavurup sonra yıkanmış ve süzülmüş pirinç ve bulguru ekleyıp kavuralım ve sonra bütün malzmeyi karıştırıp kavuralım.1 su bardağı suyu ekleyıp biraz pişirelim ve sogumaya bırakalım. Lahananın içine bütün sıgacagı bır tencerede yeterli su ve tuzu kaynatalım.Lahanayı butun halde tencereye bırakıp kapagını kapatalım.3 dakıka sonra yapraklar açılmış olacak hemen lahanayı çıkaralım ve soguk suya tutalım.Isıya dayanaklı bır borcam yada benzer kap içine lahana yapraklarının sert kısımlarını bıçakla çıkarıp yufka böregı gibi dışarı yapraklar biraz sarkıtarak ıkı sıra yaprak döşiyelim.İçin yarısını dokup yayalım.Tekrar yaprak döşiyelim ve kalan içi yayalım.Yaprakların hepsını içi kapatacak şekilde döşiyelim ve elimizle bastıralım.Kabımızın sığacagı bır tencereye ters cevırıp bırakalaım ama kabını çıkarmayalım.Tencerenın etrafına ıkı su bardağı salçalı ve tuzlu su dökelim.Tencerenın kapagını kapatalım ve çok ağır ateşte 40 dk. pişirelim.Pişen tencere soğumaya alalım ve üstündeki kabı çıkaralım.Servıs için istenirse fırında üstüde pişirilebilir ben pişirmedim. Afiyet Olsun.