Sayfalar

5 Nisan 2012 Perşembe

MAYALI BÖREK

 HERKESE MERHABALAR; BU GÜN MUTFAĞIMDA MAYALI HAMURDAN EL AÇMASI  BÖREK YAPTIM.ÇOK GÜZEL PUF PUF BİR BÖREK OLDU.DÜN YAPTIĞIM GRİSSİNİ HAMURUNUN AYNISINI YAPTIM SADECE İÇİNE 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT VE HAMURU  AÇARKEN ÜSTÜNE  SÜRMEK İÇİN 50 GR YUMUŞAK MARGARİN ,İÇ MALZEMESİ OLARAK PEYNİR VE DEREOTU KULLANDIM.
YARIN CANIM ANNEM UMREDEN DÖNÜYOR İNŞALLAH,BU YÜZDEN IKI GÜNDÜR MUTFAĞIMDA ANNEMİN SEVDİĞİ YIYECEKLERI HAZIRLAMA TELAŞINDAYIM.ANNEMİ HAVAALANINDAN KARŞILAMAYA KALABALIK BİR AİLE GURUBU  GİDECEĞİ İÇİN DÖNÜŞTE GELENLERE İKRAM EDECEK BİR ŞEYLER OLMASI VE TABI EV HALKININSA HAVAALANINDA BEKLEME SÜRESİNCE ÇOK ACIKACAGINIDA GÖZ ÖNÜNE ALARAK MUTFAĞIMDA HAZIRLIKLARA SON SIZ DEVAM EDİYORUM.BÖREK YAPIMINDAN SONRA MUTFAĞIMDA HİÇ PİŞİRMEDİĞİM TİRAMUSU YAPTIM.BİR GÜN ÖNCEDEN HAZIRLANAN PASTALAR DAHA GÜZEL OLUYOR.AKŞAMA DA ANNEMİN SEVDIĞI BEYAZ LAHANA VE YAPRAK SARMASI HAZIRLAYACAĞIM.ANLAYACAĞINIZ BU GECE VE YARIN ÖĞLEYE KADAR MUTFAĞIMDA OLACAĞIM.(TİRAMİSU TARİFİM YARIN)